Al ruim 50 jaar organiseert Stichting Jeugdbelangen het Inkakamp. Dit is een kindervakantieweek voor de kinderen van Zeeland met als thema indianen. Op het terrein dat eerst voor deze activiteit gebruikt werd, had de gemeente een andere bestemming. Als alternatief werd besloten om het kamp op het terrein, wat nu kampterrein-Maashorst heet, te houden. Stichting Jeugdbelangen mocht het terrein kopen maar daar was toen geen geld voor. Om het te kunnen financieren werden aandelen verkocht aan de inwoners van Zeeland. Alle aandelen werden verkocht. Na de aankoop van het terrein konden de aandelen bij Stichting Jeugdbelangen verzilverd worden. Nu wordt de kindervakantie week ieder jaar op deze plek gehouden. Ruim 500 kinderen beleven hier één van de mooiste weken van het jaar. Ook het Jongerenweekend vindt hier ieder jaar plaats dat georganiseerd wordt door Stichting Jeugdbelangen. Vele scholen, verenigingen en stichtingen huren het kampterrein. Sommige groepen komen ieder jaar weer terug en hebben al voor een paar jaar vooruit geboekt.

Ervaringen

Tir Nan Beo

Wij zijn Tir Nan Beo, een live action role play evenement. Een paar keer per jaar verplaatsen we ons op het kampterrein Maashorst in de geschiedenis en de mythen van de oude Kelten, Germanen en Noormannen.

Daar beleven we een sfeervol weekend met mensen die hun best doen om de tijd waarin we spelen zo goed mogelijk na te doen. We genieten van lekker eten, mooie verhalen en vriendschappen in een mooi bosrijk gebied. 

Groetjes Yvonne

 

Ravenskeep Adventures

Twee keer per jaar verandert het INKA terrein in de stad Ravenskeep, een Live Role Play evenement van Ravenskeep Adventures. Met gemiddeld 180 tot 200 mensen dompelen we ons een weekend lang onder in een fantasy wereld waarin we al meer dan 20 jaar met veel plezier spelen. We bouwen met legertenten een stad op en de grasvelden gebruiken we om te kamperen. Het terrein is goed geschikt voor dit doel, en de communicatie met de beheerder is prima. Het keuken- en toilethuisje is pas vernieuwd, waardoor we de beschikking hebben over meer toiletten en douches, die er supergoed uitzien. De mooie omgeving en de rustige ligging zijn een grote plus voor ons.

Karen

ROC De Leijgraaf

Voor de opl sport/ bewegen van het ROC de Leijgraaf hebben wij in 2014 gebruik gemaakt van het INKA terrein. Het is zeker een aanrader hier gebruik van te maken. Het terrein is overzichtelijk, ruim en wordt goed onderhouden. Tevens kan men gebruik maken van een keuken, toiletten en douches. De beheerder is meedenkend en meewerkend. Het terrein ligt in een zeer bosrijke omgeving met mogelijkheden voor sporten, div tochten en avondspelen. Het gebruik van een kampvuur  behoort tevens tot de mogelijkheden.
Wij hebben er een fantastisch week doorgebracht.

Wim